Черкаський гімнаст Ілля Ковтун здобув «срібло» на Кубку Швейцарії

Черкаський гімнаст Ілля Ковтун здобув «срібло» на Кубку Швейцарії

Кубок Швейцарії «Swiss Cup» зі спортивної гімнастики відбувся в Цюриху. На змаганнях Україну представляли черкащанин Ілля Ковтун та Єлизавета Губарєва. Вони здобули «срібло». Про це інформує «Суспільне. Спорт».

Формат турніру відрізняється від класичних командних змагань. У команді по двоє учасників, і вони виступають на вибування після кожного виступу на снаряді. На початковому етапі змагалося 10 команд: дві швейцарські, а також України, Франції, США, Німеччини, Австрії, Італії, Росії та Туреччини.

За результатами півфінального раунду дві кращі команди змагалися на останньому етапі.  Боротьба за «золото» відбулася на брусах між командами України та Росії. Ілля Ковтун виступив краще, ніж на першому етапі, виконавши вправу на 14.9 бала. Його опонент – олімпійський чемпіон-2020 у команді, росіянин Нікіта Нагорний – зійшов зі снаряда й отримав меншу оцінку – 13.85.

Натомість росіянка Ангєліна Мєльнікова, також олімпійська чемпіонка Токіо в команді, впоралася з брусами на 14.55 бала. Українці Єлизаветі Губарєвій не вдалося пройти цей вид безпомилково й повторити попередній результат. Після двох падінь вона отримала лише 11.25 бала. Загалом Україна набрала у фіналі 26.15 бала, поступившись Росії 2.25.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x