На Черкащині прогнозують морози

На Черкащині прогнозують морози

В атмосфері встановився зональний перенос повітряних мас, а це значить, що повітря «спокійно» рухається із заходу на схід. Тому, синоптичні процеси будуть розвиватися спокійно, без ускладнень.

 

За прогнозом до керування погоди приступає потужний, великий за розмірами антициклон із заходу. До кінця тижня суттєвих опадів не чекаємо.

У понеділок та вівторок на погоду Черкащини впливатиме східна частина антициклону, яка завжди «дружить» тільки з північними вітрами. А це значить, що розпочнеться вторгнення арктичного повітря. Температура вночі близько 0º, вдень 6−8º тепла.

 

У середу та четвер центр антициклону розташується над рідною Черкащиною. Уночі при проясненнях температура знизиться до 3−8º морозу. Удень − не вище 3−8º тепла. Середньодобова температура прогнозується 1º тепла, що відповідає кінцю листопада. Однак, така «холоднеча» ненадовго. Оскільки надалі синоптична ситуація зміниться.

 

Антициклон відійде на схід, його західна частина, яка завжди «дружить» лише з південними вітрами зумовить надходження теплого повітря. Температура підвищиться вночі близько 0º, вдень 5−10º тепла. Звичайно, перехід через +5º у бік зниження, з яким пов’язане припинення активної вегетації відбувається 13 листопада. У цьому році є всі умови, що це відбудеться за розкладом.

 

Цьогорічний листопад поводить себе стримано, повільно знижуючи температуру і наближає нас до кліматичних строків приходу зими 27 листопада – 3 грудня.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x