Тальнівчанка сьомий рік «дарує тепло» дітям, займаючись улюбленою справою

Тальнівчанка сьомий рік «дарує тепло» дітям, займаючись улюбленою справою

Щороку напередодні опалювального сезону на підприємствах завжди виникає потреба в кваліфікованих працівниках для роботи у котельнях. Оператор котельні – складна та відповідальна професія, яка потребує постійного вдосконалення навичок працівників. Роботодавці, звісно ж, надають перевагу працівникам, які підвищили кваліфікацію та отримали допуск до виконання робіт із підвищеною небезпекою.

 

Тому ще з вересня Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості стала ініціатором організації підвищення кваліфікації безробітних, які планують працевлаштовуватись за професіями машиніст (кочегар) котельні та оператор котельні під замовлення роботодавців.

Так, наприкінці вересня було організовано професійне навчання 8 слухачів за професією оператора котельні за навчальною програмою «Спеціальне навчання та щорічна перевірка знань з питань охорони праці для операторів котельні».

 

За короткий термін безробітні безкоштовно підвищили свою кваліфікацію, отримали посвідчення та допуск до виконання робіт з підвищеною небезпекою для кваліфікованого обслуговування котлів та до початку опалювального періоду готові були приступити до роботи.

На сьогодні усі  8 безробітних працевлаштовані на робочі місця.

Серед слухачів, які підвищували свою кваліфікацію була і молода жінка Вікторія Ярова, яка уже 7 років «дарує тепло» дітям у дитячому садочку «Золотий ключик» Тальнівської громади.

Маючи багаторічний досвід роботи контролера-касира, у 2006 році вона наважилася перекваліфікуватися на оператора котельні.

 

 

«Дехто говорить, що це «чоловіча» професія, але мене це зовсім не лякає. Техніки я не боюся, а на дворі XXI століття – всі процеси автоматизовані», − розповідає Вікторія.

Колишня безробітна переконана, що головне для людини − бажання навчатися та працювати. Вікторія Григорівна і надалі збирається займатися улюбленою справою, аби взимку дітям було тепло та затишно.

Слід зазначити, що така організація професійного навчання безробітних громадян, як підвищення кваліфікації, забезпечує ринок праці кваліфікованими кадрами, заощаджує кошти роботодавців, а найголовніше − дає можливість своєчасно розпочати опалювальний сезон.

 

За інформацією Тальнівської районної філії ОЦЗ

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x