Нагальна інформація для отримувачів бюджетної дотації

Для отримання дотації за лютий заяву можна подати до 1 квітня 2017 року
Це стосується сільськогосподарських товаровиробників, які мають право на бюджетну дотацію, але ще не подали заяви і наразі не внесені до Реєстру отримувачів бюджетної дотації.

Днями набрали чинності актуальні для сільгосптоваровиробників постанова Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2017 №179 «Про затвердження Порядку ведення та форми Реєстру отримувачів бюджетної дотації, а також порядку надання відповідної інформації Державною фіскальною службою та Державною казначейською службою» та постанова Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року №178 «Деякі питання виплати бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції». Вказані постанови опубліковані в газеті «Урядовий кур’єр» від 24.03.2017 №56.
Згідно з п.1 постанови №178 бюджетна дотація для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції надається сільськогосподарським товаровиробникам і за результатами діяльності у лютому 2017 року.

Дотація за лютий надається платникам, які станом на 31 грудня 2016 року були внесені до реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства відповідно до статті 209 Податкового кодексу України і станом на 1 березня 2017 року зареєстровані як платники податку на додану вартість та провадили види діяльності, визначені у пункті 161.3 статті 161 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

Умова отримання дотації для вказаних платників за лютий – подана до 1 квітня 2017 року заява про внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації за встановленою Міністерством фінансів формою з обов’язковим зазначенням реквізитів поточних банківських рахунків для перерахування бюджетної дотації.

Як і куди подати заяву

Заява може бути подана у паперовому вигляді до державної податкової інспекції за основним місцем обліку або засобами електронного зв’язку в електронній формі через Електронний кабінет платника або «Єдине вікно подання електронної звітності».

Як отримати детальну інформацію щодо бюджетної дотації

Детально про отримання бюджетної дотації у 2017 році дізнавайтесь у спеціальних відео оглядах головного управління ДФС у Черкаській області на каналі «Допомога платнику» в Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCKJFJnNkoRLlDwMm0nUi8Nw
Березневі огляди за актуальною для сільгосптоваровиробників за темою на сьогодні налічують 10,5 тисяч переглядів на каналі.
Додаткові запитання можна поставити у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net Крім того до 31 березня 2017 року питання можна поставити і за номером телефону 33-91-34 (0472).

Посилання для самостійного вивчення постанов №№178-179. Постанова №178:
http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249842940
Посилання на постанову №179:
http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249843245
На сьогодні сільськогосподарські товаровиробники Черкаської області подали 159 заяв для внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації. Зареєстровані 50, відмовлено трьом та 14 запропоновано повторно подати заяву.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x