На одній з вулиць Черкас посадили декоративні дерева

На одній з вулиць Черкас посадили декоративні дерева

50 кримських сосен висадили на вулиці Сумгаїтській в Південно-Західному районі. Саджанці привезли до Черкас з Одещини. Про це повідомили в пресслужбі міськради.

Дерева посадили від вулиці Віталія Вергая до Алеї Путейка. Висота кожного з них становить близько 2,5 метрів. Озеленювачі поливатимуть хвойні рослини і підживлюватимуть їх добривами. Навколо сосен облаштують декоративні лунки.

За словами автора ідеї Андрія Поліщука, соснові дерева на вулиці Сумгаїтській – приклад втілення в життя прєектів громадського бюджету. Минулоріч за це проголосували 562 черкащанина.

– Вулиця Сумгаїтська названа на честь азербайджанського міста-побратима Сумгаїт. Коли готував проєкт, поцікавився, які дерева ростуть у них, аби була паралель між нашими містами. Варто зазначити, що хвойні дерева очищуватимуть повітря в цьому районі Черкас, а також даватимуть хорошу тінь, – зазначив Поліщук.

Як зауважив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, цьогоріч на черкаських вулицях та в парках з’явилася понад тисяча нових насаджень – це  клени різних сортів, липи, катальпи, глід рожево-квітковий, платани, ялини та сосни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x