В області привласнили два мільйони гривень під час реконструкції школи

В області привласнили два мільйони гривень під час реконструкції школи

Правоохоронці викрили схему розкрадання державних коштів під час реконструкції дитячої спортивної школи олімпійського резерву на Черкащині. Про це поінформували в пресслужбі СБУ в Черкаській області.

За інформацією слідства, ініціатором протиправної діяльності був керівник однієї з місцевих будівельних компаній. Працівники змарнували проєкт, адже після реконструкції будівля стала небезпечною для експлуатації.

Так, у 2017 році підприємство виграло тендер на проведення будівельних робіт у дитячій спортивній школі олімпійського резерву. Один із департаментів Черкаської ОДА уклав договір з переможцем на понад 56 мільйонів гривень. Відповідно до угоди об’єкт мали ввести в експлуатацію в 2019 році.

– Протягом реконструкції підрядник не дотримувався встановлених законодавством та проєктом будівельних і технічних стандартів. Він вносив у звітну документацію недостовірні відомості про вартість і якість матеріалів та обсяги виконаних робіт. Правопорушник привласнив майже два мільйони гривень. Загалом компанія неефективно використала 39 мільйонів гривень, – йдеться в повідомленні.

Керівнику будівельної компанії повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Нині тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, які причетні до інциденту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x