У Черкасах створили мурал за творами Данила Нарбута

У Черкасах створили мурал за творами Данила Нарбута

 Мурал створили на стіні Черкаського вищого професійного училища. Стінопис зробили за творами художника Данила Нарбута. Про це поінформували в пресслужбі департаменту освіти та гуманітарної політики.

На стіні зобразили мальви та соняхи, селяни, які стоять біля хат-мазанок, і поля пшениці. Мурал створили за етнографічними мотивами творчості черкаського художника Данила Нарбута. Стіна із зображенням виходить на вулицю Нарбутівську.

Творчий проєкт реалізували за рахунок грантових коштів, які цьогоріч виділили в межах міської програми в галузі культури та спонсорських надходжень.

– Міська влада завжди підтримувала ініціативи, що спрямовані на привернення уваги до мистецької спадщини відомих черкасців,  одним із яких є художник зі світовим ім’ям, почесний громадянин міста – Данило Нарбут. Відтак мурал надихатиме й інших на творчі ідеї та стане справжню окрасою для мікрорайону, – заначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Автором проєкту – художниця та співробітниця закладу Оксана Ліперт. Її роботу відзначили подякою департаменту освіти та гуманітарної політики.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x