Середньомісячні сукупні витрати на харчування (включаючи харчування поза домом) одного домогосподарства області становили 5 232 грн, що становить 52,9% усіх витрат, про це інформують у ГУ статистики Черкаської області.
У структурі витрат на домашнє харчування (97,2 %) у домогосподарствах у середньому на місяць м’ясо і м’ясопродукти витрачали 22,3%, хліб і хлібопродукти – 14,4%, молоко, сир та яйця – 13,1%, овочі, включаючи картоплю – 12,9%, олія та жири – 9,5%, цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 8,6%, безалкогольні напої – 6,4%, риба та рибопродукти – 6,0%, фрукти – 5,1%, інші продукти харчування – 1,7%.
Поза домом домогосподарства витрачали на харчування у середньому за місяць 2,8% сукупних витрат.
Еквівалентні сукупні витрати на харчування однієї особи становили в середньому 88,92 грн на добу проти 75,18 грн у II кварталі 2020 року.