У Черкасах презентували інклюзивну виставку

У Черкасах презентували інклюзивну виставку

Виставка «Ми бачимо світ на дотик» культурно-мистецького проєкту триває в Галереї народного мистецтва. Про це повідомляє пресслужба департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Мета інклюзивного проєкту полягає в тому, аби мистецтво стало доступнішим для людей з інвалідністю. Організатори також намагаються залучити їх до мистецької спільноти та надати творчу професію.

За інформацією організаторів, проєкт допомагає вирішити проблему професіоналізації людей з інвалідністю шляхом інклюзивних мистецьких освітніх програм. Зокрема, створення інклюзивної школи майстрів з навчанням за програмами: «Гончарство та ліпка з глини», «Українська народна витинанка», «Декоративний розпис». Роботи, які були створені під час навчання учасниками, презентовані на виставці. Вона створена в межах проєкту «Ми бачимо світ на дотик. Not wrong, just different».

–Однією з важливих цілей проєкту є професійна орієнтація та соціальна адаптація людей з інвалідністю, їхня активна участь у житті суспільства і залучення до культурно-мистецьких проєктів, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляють в департаментів освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, в експозиції представлені роботи вихованців гуртка дитячо-юнацького клубу «Ровесник»Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру. Також можна переглянути розповідь-щоденник учасника команди проєкту Тараса Крамного.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x