Із понеділка на Черкащині прогнозують морози та перший сніг

Із понеділка на Черкащині прогнозують морози та перший сніг

Цьогорічний листопад не поспішає демонструвати зимові процеси. Середня температура його перших 10 днів виявилася на 2º тепліше норми. Про пізню осінь нагадували лише нічні морози 3−5º, часті тумани та окремі дощі.

 

У вихідні погода продовжить балувати черкащан теплом пізньої осені. Потужній антициклон «TILDA» забезпечить стійку погоду. Проте внаслідок надходження більш теплого повітря створяться ідеальні умови для утворення тривалих туманів, так як денний прогрів у листопаді невеликий, туман розсіюватиметься неохоче. На дорогах та тротуарах місцями можлива ожеледиця. Температура вночі близько 0º, вдень лише 4−9º тепла.

 

Однак це потепління короткочасне. У понеділок удень, порушуючи звичайний добовий хід температури, на Черкащину почне надходити арктичний холод і вже у другій половині дня прогнозуємо 2º морозу. Тобто, не зважаючи на теплий ранок, робочий день закінчиться морозом, на що звертаємо увагу черкащан.

 

На фоні аномально високого тиску із 16 листопада «вдарять» морози: вночі 4−9º, вдень близько 0º. За попередніми оцінками 19−22 листопада можливий перший сніг.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x