Черкаський національний долучився до акції на підтримку онкохворих дітей

Черкаський національний долучився до акції на підтримку онкохворих дітей

Викладачі та студенти ЧНУ ім. Б. Хмельницького долучилися до книжкової благодійної акції. Вони розповсюджували та придбали примірники книги «Хоробрі серця. Сила добра!» психологині Черкаського онкодиспансеру, яку фахівчиня написала разом із маленькими пацієнтами. Про це повідомляє пресслужба університету.

Акцію приурочили до Всесвітнього дня доброти, яке відзначається 13 листопада. За ініціативи ННІ міжнародних відносин, історії та філософії книгу розповсюджують в університеті. Зокрема, викладачи та студенти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва придбали 18 примірників книги на 2700 грн. 

— «Хоробрі серця. Сила доброти» — не просто художня книга фентезійного жанру, це цілий літературно-терапевтичний проєкт, у якому закладено зцілювальний ефект змісту та колоритний меседж малюнків дітей-учасників.

Звичайно, наш інститут не залишився осторонь, адже готує емпатійних спеціалістів професій майбутнього, які мають вирізнятися високо розвиненим емоційним інтелектом та навичками ефективного міжособистісного спілкування, а чуйність та співчуття, вміння відкривати своє серце, цікавитися переживаннями іншого – прості цінності, які має сповідувати кожна людина, що прагне гідного життя, – розповіла заступниця директора ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Наталія Скакун.

Ілюстрації терапевтичної книги «Хоробрі серця» виконала випускниця ЧНУ Дар’я Жук.

— Перед тим, як створювати ілюстрації до книги, героїв намалювали дітки з онкодиспансеру. Кожен відтворив персонажа так, як уявляв. Я вже малювала, опираючись саме на це — кольорова гама, певний одяг та загальна пізнаваність залишилась. Потім, після створення образів героїв і стилістики малюнків, були створені ілюстрації. Хоча всі дитячі малюночки також є на сторінках книги і у читача є змога порівняти їх із кінцевим результатом, – зауважила Дар’я Жук.

Як раніше розповідала авторка книги Надія Азаматова журналістам “Нової Доби”, вона хотіла написати не просто казку, а терапевтичну з психологічного погляду історію, щоб вона вчила не впадати у відчай, боротися, вірити в перемогу, навіть якщо всі навкруги здалися.

– Це казка про народ ельвінів, які боролися зі злою силою, долали різні перешкоди, вчилися довіряти та дружити, брати відповідальність за своє життя. Під народом ельвінів я мала на увазі онкохворих дітей, а «темна сила» – то хвороби, з якими борються діти. Зворотній зв’язок відповідав моїм очікуванням: пацієнти, які читали книгу, розуміли сенс, який був закладений. Головні герої книги – діти-ельвіни, які вирішили врятувати поселення, адже дорослі втратили надію, зневірились і покірно чекали знищення, – сказала Азаматова та додала, що другу частину спочатку не планувала писати, але з`явилися прихильники світу ельвінів.

Кошти від продажу книги «Хоробре серце» будуть спрямовані на лікування дітей з онкологічними захворюваннями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x