«Дизайн ідей»: у Черкасах відбулася міжнародна виставка

«Дизайн ідей»: у Черкасах відбулася міжнародна виставка

Міжнародна виставка-конкурс ідей для осіб з особливими освітніми потребами відбулася в Черкаському обласному художньому музеї. Про це повідомляє пресслужба закладу.

Мета конкурсу полягає в сприянні розвитку освітніх процесів і створення безбар’єрного середовища для маломобільних груп населення в Україні.

Серед стратегічних завдань: соціалізація дітей з особливими потребами та їхніх родин через відображення навколишнього світу засобами мистецтва; акумулювання та аналіз ідей зі створення дизайн-розробок, що репрезентують втілення технологій інклюзивного навчання; пошук оригінальних дизайнерських рішень та їхнє подальше втілення для створення комфортного середовища, призначеного особам з особливими потребами. Окрім цього, підвищення якості надання освітніх послуг для осіб з особливими потребами, популяризація ролі інклюзивного й універсального дизайну в Україні, розбудова засад толерантного інклюзивного суспільства, стимулювання суспільної уваги до інклюзивного мистецтва, його промоції в Україні.

Серед номінацій: «спеціальне обладнання», «дидактичні матеріали», «фотоколаж», «малі архітектурні форми», «об’єкти міського середовища», «наочні засоби», «тактильні посібники (об’ємні)», «спеціальні підручники», «комунікації», «середовище» (інтер’єри, екстер’єри), «сервіси та системи», «інноваційні технології», «відео та анімація», «різні види соціальної реклами», а також інші інноваційні проєкти, спрямовані на розвиток інклюзивного освітнього середовища.

У межах конкурсу будуть проведені круглі столи та майстер-класи від професійних дизайнерів. У заході взяли участь студенти та професійні дизайнери із України, Польщі, Англії. Загальна кількість представлених у фіналі робіт – 85.

Україна представлена проєктами і розробками із Черкас, Харкова, Львова, Запоріжжя, Луцька, Херсона, Києва, Золотоноші, Кременчука. Вітчизняні напрацювання представили студенти та викладачі наступних закладів вищої освіти: Черкаського державного технологічного університету (м. Черкаси), Волинського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк), Львівського національного аграрного університету (м. Львів, Дубляни), Національного університету «Запорізька політехніка» (м. Запоріжжя), Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського (м. Кременчук), Херсонського національного технічного університету (м. Херсон), Харківської державної академії дизайну і мистецтв (м. Харків), Київського національного університету технологій та дизайну (м. Київ), а також Золотоніського центру надання соціальних послуг (м. Золотоноша Черкаської області) і КП Черкаської спеціальної школи Черкаської обласної ради.

Польща представлена 17 проєктами з промислового дизайну Краківської академії образотворчих мистецтв ім. Яна Матейка (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Англія представлена роботою (анімаційний ролик) дизайнера і художника Станіслава Кучми «The Dragon Story».

Виставка організована Черкаським державним технологічним університетом, Черкаським обласним художнім музеєм та Громадською організацією «Українська творча спілка «Три крапки». Експозиція триває до 25 листопада 2021 року.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x