У ЧДТУ завершився тиждень української мови

У ЧДТУ завершився тиждень української мови

Тиждень української мови тривав у ЧДТУ з нагоди дня української писемності та мови.  Про це повідомляє пресслужба університету.  

ЧДТУ долучився до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності 9 листопада. Взяти участь у мовному флешмобі охочі викладачі та студенти університету.

Окрім того, для викладачів та співробітників закладу вищої освіти започаткована низка мовних тренінгів з культури української мови.

У межах тижня пройшли перші етапи XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та XXII Міжнародного конкурсу української мови ім. Петра Яцика, за результатами яких визначили найталановитіших студентів різних факультетів університету.

Завершився тиждень української мови в ЧДТУ нагородженням переможців творчих конкурсів, яке відбулось 11 листопада.

На заході виступив музичний гурт «Шутки в сторону».

Завідувачка кафедри української мови та загального мовознавства Олена Пчелінцева зауважила, що мова – запорука  порозуміння, єдності, згуртованості та сили народу.

– Мова – це ми! Без мови не існує народу. Слово  – це наша душа, його необхідно цінувати. Тож  шануймо, любімо, плекаймо українську мову! –  сказала Олена Пчелінцева.

Окрім того, у межах урочистого заходу, студентка 2 курсу спеціальності «Соціальне забезпечення», переможниця Міжнародного конкурсу ім. Т. Шевченка Софія Чорномор продекламувала поезію Кобзаря «І досі сниться: під горою», а також презентувала свою конкурсну роботу про створення віртуального порталу «Тарас Шевченко»

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x