Вітряна погода швидко підсушує ґрунт, − гідрометцентр

Вітряна погода швидко підсушує ґрунт, − гідрометцентр

Суха вітряна погода, що спостерігалась останніми днями на Черкащині, сприяла швидкому підсиханню верхнього шару ґрунту. Як повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, 28 березня на більшості площ пориви вітру сягали 15-20 м/с, а денна температура повітря була найвищою з початку сезону і становила +16−+19°. За таких умов, за останніми даними, стан верхнього 10-сантиметрового шару ґрунту, переважно добре зволожений, на площах південного сходу області − навіть слабко. Тобто окремі поля вже просять дощу. Середня температура ґрунту на глибині 10 см становить +7−+8° і дозволяє садити буряк, соняшник, капусту та картоплю. Проте, при посадці, поряд із температурою ґрунту, слід враховувати і стійкість сходів до заморозків, які у 1-й половині квітня ще є звичайним явищем, − на цьому акцентував увагу пан Постригань. Адже якщо сходи картоплі витримують заморозки до мінус 2°, решта з вищезгаданих − до мінус 5-7°. Тож, щоб не ризикувати майбутнім врожаєм бульб, садити краще після Пасхи. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом синоптиків, сьогодні можна насолоджуватись погожою погодою та на повну присвятити себе польовим роботам. Адже недарма в народі говорять – «весняний день, рік годує».

30 березня атмосферні фронти з Балтики принесуть невеликі дощі, обумовлять сильний поривчастий вітер та нетривале похолодання. Температура повітря впродовж доби очікується в межах +4−+9º. А наступна ніч обіцяє бути із заморозками до 2−4º. Проте вже на початку квітня тепло повернеться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x