Вправи для здоров’я суглобів

Вправи для здоров’я суглобів

Останнім часом хвороби суглобів стрімко молодіють, і початкові ознаки артриту все частіше з’являються навіть у людей до 30 років. Боротися із цією проблемою допоможе регулярне виконання нескладних вправ. Виконуйте вправи 3-5 разів на тиждень, повторюючи кожне по 2-3 рази. Якщо ви відчуваєте біль, припиніть заняття. В ідеалі слід поєднувати тренування з тривалими прогулянками на вулиці (не менше 35 хвилин у день).

Комплекс вправ для суглобів
✓ Вправи для суглобів пальців рук. Широко розсуньте пальці на руках, потім з’єднайте. Виконуйте вправу 1 хвилину, відпочиньте, повторіть.
Стискайте пальці в кулак, розтискайте кулак (варіанти: стиснути пальці однієї руки, розтиснути інший, і навпаки). Стискати і розтискати кисті рук протягом 1 хвилини. Відпочиньте, повторіть вправу.
✓ Вправи для ліктьових суглобів. Розведіть руки в сторони і виконуйте обертання руками в обидві сторони протягом 1 хвилини. Відпочиньте, повторіть вправу.

З того ж вихідного положення згинайте і розгинайте руки, торкаючись пальцями плечей. Виконуйте вправу 1 хвилину, відпочиньте і повторіть вправу заново.
✓ Вправа для плечових суглобів. Опускайте і піднімайте плечі протягом 1-2 хвилин. Відпочиньте, повторіть вправу.
✓ Вправи для колінних суглобів. Сидячи на високому стільці, погойдайте ногами вперед-назад. Виконуйте вправу до тих пір, поки не відчуєте легке напруження в м’язах. Відпочиньте, повторіть вправу.
Лежачи на спині підніміть ноги, зігнуті в колінах, і робіть кругові рухи, імітуючи їзду на велосипеді. Виконуйте вправу 1-2 хвилини, відпочиньте. Повторіть вправу.
✓ Вправи для тазостегнових суглобів. Ляжте на спину, обидва коліна зігніть, стопи притисніть до опори. Притисніть коліна до грудей, утримуючи його руками. Утримуйте це положення протягом декількох секунд, потім опустіть ногу в початкове положення. Повторіть із іншою ногою.
Прийміть позицію для віджимання від підлоги з опорою на коліна. Повертайте таз вправо і вліво, наскільки це можливо, намагайтеся фіксувати плечі без руху. Виконуйте вправу 1 хвилину, відпочиньте, повторіть вправу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x