Черкащан закликають здати незареєстровану зброю добровільно

Черкащан закликають здати незареєстровану зброю добровільно

Громадяни, які протягом квітня добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

З метою виведення зброї, боєприпасів, вибухівки та спеціальних засобів з незаконного обігу, Національна поліція України з 01 по 30 квітня проводить місячник добровільної здачі.

Громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами статті 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності.

Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. Просимо врахувати, що пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструється у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.

Для отримання більш детальної інформації просимо звертатися до територіальних органів головних управлінь Національної поліції України або дільничних офіцерів поліції в місцях вашого проживання або тимчасового перебування.

Департамент превентивної діяльності Національної поліції України звертається до громадян та нагадує, що незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які, на жаль, почастішали і трапляються, як з дорослими громадянами, так і з неповнолітніми.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x