У черкаському зоопарку наступного року відкриють новий авіарій

У черкаському зоопарку наступного року відкриють новий авіарій

Плани розвитку Черкаського міського зоологічного парку «Рошен» на 2022-2023 роки обговорили під час засідання виконавчого комітету. Тут мають облаштувати авіарій, струмок, променадну алею й тераріум. Про це повідомили в пресслужбі міськради.

Цьогоріч у зоопарку розширили територію і почали проєктувати комплекс «Авіарій».

– Локація матиме площу 1800 м2, що буде перекрита сіткою. Це буде експозиція для хижих і водно-болотних птахів України. На ці потреби спонсор виділяє близько 50 мільйонів гривень. Відкрити авіарій хочемо вже у серпні 2022 року, – зазначив директор зоопарку Євгеній Ван.

Окрім цього, за його словами, на території будують великий струмок, який з’єднає частину «Земля ведмедів і вовків» і павільйон змінних експозицій з озером.

– Зараз проєктують алею, що з’єднає вулицю 30-річчя Перемоги з центральною частиною парку, тут буде променадна зона. Також у серпні 2023 року плануємо відкрити експозицію «Тераріум» на новій території», – додав Ван.

Перший заступник міського голови Сергій Тищенко зауважив, що зоопарк – одна з візитівок Черкас. Тому міська влада зацікавлена, аби структура розвивалася.

Додамо, щороку до черкаського зоопарку щороку приходить близько 170 тисяч відвідувачів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x