У Черкасах вдруге трансплантували стовбурові клітини від неродинного донора (ВІДЕО)

У Черкасах вдруге трансплантували стовбурові клітини від неродинного донора (ВІДЕО)

У Черкаському онкодиспансері вдруге пересадили кістковий мозок від неродинного донора. Анатолію Колісніченку планували здійснити трансплантацію ще влітку, проте перенесли на 12 жовтня. Про це повідомляють журналісти “Нової Доби”.

Анатолій Колісніченко лікується в онкодиспансері близько року. Лікарі діагностували йому гостру лімфобластну лейкемію. Пацієнт пройшов курс із семи хіміотерапій, а опісля йому зробили трансплантацію стовбурових клітин кісткового мозку від донора з Німеччини.

–Процедура, що займає годину, готувалася роками і десятиліттями. Нашому закладу знадобилося два роки, аби зробити палати з потрібним рівнем безпеки пацієнта, створити лабораторію з необхідних обладнанням, мати препарат, який тестує рівень лікарських засобів в крові. Окрім цього, укладання договору з Українським реєстром донорів кісткового мозку, співпраця та стажування в кліниці НДСЛ «Охматдит», у центрі трансплантації – у Олександра Лисиці, – зауважила завідувачка Обласного лікувально-діагностичного гематологічного центру черкаського онкодиспансеру Олена Лук’янець.

Зараз черкащанин перебуває під спостереженням. У нього щотижня забиратимуть зразки крові для проведення необхідних досліджень.
Детальніше у відео:

Інформація, подана у сюжеті, є результатом досліджень автора, який може не мати медичної освіти. Текст не перевіряється фахівцем на предмет точності та об’єктивності. Ця інформація не є керівництвом до дії і має бути використана тільки після консультації з вашим лікарем. “НОВА ДОБА” не закликає застосовувати або поширювати будь-які лікарські засоби, способи лікування чи медичні послуги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x