У Черкаській області завершилася кампанія із вакцинації диких тварин від сказу

У Черкаській області завершилася кампанія із вакцинації диких тварин від сказу

Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області повідомляє, що в період із 1 по 12 листопада 2021 року на території області відбулася кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

 

Пероральна вакцинація проводилася повітряним методом із використанням чотирьох літаків АН-2.

Протягом вказаного періоду над лісовими та польовими угіддями площею 14 793,900 кмбуло розповсюджено 369,848 тис. доз принад із вакциною «Орісвак» виробництва ТОВ «Укрветпромпостач».

Кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу з використанням авіації пройшла в Черкаській області четвертий рік поспіль.

Завдяки проведенню імунізації протягом минулих років кількість випадків захворювання тварин на сказ зменшується щороку. Так, із початку 2021 року в області зафіксували 28 випадків, за аналогічний період минулого року було 54 випадки.

До початку проведення кампаній із імунізації, а саме у 2018 році, було 104 випадки сказу.

Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області звертається до жителів області із проханням не брати в руки принаду з вакциною, скинуту з літака, та не переносити її з місця знаходження, аби вона лишалася привабливою для диких тварин.

 

За інформацією ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x