Фахівці Держпродспоживслужби перевірили заклади щодо дотримання епідемічних обмежень «червоної» зони на Черкащині. За тиждень провели 680 моніторингів. Про це поінформували в пресслужбі ОДА.
Співробітники контролюючих органів звертали увагу на наявність документів про вакцинацію, довідок про ПЛР-дослідження або антиген SARS-CoV-2, сертифікату про одужання в працівників і відвідувачів.
– В окремих випадках ми реєструємо такі порушення. Водночас фіксуємо недотримання протиепідемічних вимог, зокрема, дезінфекційного й маскового режиму. Також найбільш поширені порушення – відсутність температурного скринінгу працівників, антисептиків і відповідного маркування. Їх зафіксували на 115 об’єктах, тобто у 17 % випадків, – зазначив начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпрожспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач.
У результаті перевірок суб’єктам господарювання спрямували 115 приписів. Також фахівці склали 57 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства та надіслали 42 матеріали щодо усунення порушень.