Для черкаської лікарні придбали нове ЛОР-обладнання

Для черкаської лікарні придбали нове ЛОР-обладнання

ЛОР-обладнання придбали в Першу міську лікарню Черкас. Його закупили за кошти міського бюджету. Про це повідомили в пресслужбі Черкаської міськради.

Відтепер в отоларингологічному відділенні проводять операції за допомогою ендоскопічної ендохірургічної стійки і шейвера німецької фірми KARL STORZ.

– Це обладнання для проведення функціональної ендоскопічної хірургії синусів (приносових пазух) – FESS. Вона нині вважається найсучаснішим «золотим стандартом» хірургічного лікування хронічних захворювань носової порожнини та приносових пазух, – ідеться в повідомленні.

Серед переваг функціональної ендоскопічної хірургії синусів: мінімальна травматизація здорових тканин, зменшення вірогідності виникнення кровотеч і формування спайок, точність і контрольованість дій, скорочення періоду одужання, кращий післяопераційний результат.

– Нове обладнання ми застосовуємо при хронічній патології носа і принососвих пазух: це поліпозні процеси, сторонні тіла та міцетоми в гайморових пазухах, кістозні процеси, а також хронічні гайморити. Потужності дозволяють робити до 6 подібних операцій на день. Подібні ендоскопічні стійки використовують найбільш провідні клініки багатьох країн, – зазначив завідувач ЛОР-відділення Михайло Сокирка.

За словами міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, цьогоріч на медичну галузь з бюджету розвитку міста спрямували близько 60 мільйонів гривень. За ці кошти придбали нове медичне обладнання і відремонтували приміщення в лікарнях.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x