В Оршанці зведуть храм на честь Українського воїнства

В Оршанці зведуть храм на честь Українського воїнства

У Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота спорудять храм Православної Церкви України.

 

 

21 листопада 2021 року в день Собору архістратига Михаїла та інших небесних сил безплотних відбулося освячення хреста та закладення капсули на місці будівництва Свято-Михайлівського храму. Чин освячення звершив голова Синодального управління військового духовенства митрополит Іоан. Архіпастирю співслужив настоятель парафії протоієрей Миколай Сакундяк, який несе капеланське служіння у навчальному центрі та капелани Черкаської єпархії.

 

 

До святкової події долучились начальник Головного центру полковник Дмитро Коцеруба, депутати Черкаської обласної ради Олександр Радуцький, Віталій Коваль, Оксана Циганок, Роман Сущенко, представники ветеранських та волонтерських організацій, які є ініціаторами спорудження святині в Оршанці. Храм святого Архистратига Божого Михаїла має стати священним місцем пам’яті про військовослужбовців Державної прикордонної служби України та всіх воїнів, що поклали своє життя за нашу свободу й суверенітет, а також місцем подяки тим, хто стоїть на сторожі незалежності України.

 

 

− Для мене особливий день. Ми − депутати обласної ради, фракції «Європейська Солідарність» долучилися до ініціативи колективу Головного центру підготовки прикордонників, яка була підтримана митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном.

 

 

Знаково те, що саме на Михайла відбувся початок закладання символічної капсули та встановлення хреста на місці майбутнього храму Архистратига Михаїла на честь Українського воїнства.

Дякуємо усім за посильну допомогу, проєкт вже розроблено і схвалено. Віримо щиро у швидку побудову храму, шануємо небесних воїнів, продовжуємо робити добрі справи, − написав у своєму фейсбуці Олександр Радуцький.

 

 

Під час заходу відбулося доведення наказу Голови Державної прикордонної служби України про присвоєння чергових військових звань (посмертно). Урочисто вручили погони членам сім’ї прапорщика Сергія Єпіфанова та старшого солдата Павла Лазаренка.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x