Із вівторка на Черкащині прогнозують дощ із мокрим снігом

Із вівторка на Черкащині прогнозують дощ із мокрим снігом

Листопад – найтемніший місяць року. Темний час доби перевищує 15 годин, до того ж відсутність снігового покриву посилює нічну темноту. За прогнозом, погода на цьому тижні буде різною. Детальніше про погодні перспективи розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

 

Понеділок завершує теплий період. У вівторок та середу, атмосферні фронти проявлять себе на Черкащині невеликими дощами місцями з мокрим снігом та запустять процес похолодання. У нічні та ранкові години на окремих ділянках доріг є умови для утворення ожеледиці. Майже до четверга холодне повітря пануватиме у нашому регіоні. Температура вночі 2−4º морозу, вдень 2−4º тепла.

У п’ятницю погода знову зміниться на вологу та теплу. Відповідно до синоптичної класики – холод, який потрапить на Середземномор’я сприятиме утворенню добре насичених вологою південних циклонів. Перша серія циклонів, які рухатимуться через Польщу, лише «закидатимуть» на Черкащину невеликі опади. Температура вночі близько 0º, вдень 3−8º тепла.

 

За попередніми розрахунками, друга серія південних циклонів у найближчі вихідні проявить себе значними дощами та аномальним теплом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x