У Києві відкрилась персональна виставка родини черкаських митців

У Києві відкрилась персональна виставка родини черкаських митців

До 9 квітня у Будинку художника на Львівській площі у Києві триватиме ця диво-виставка. На ній представлені фантастичні витинанки заслуженого художника України Миколи Теліженка, монументальний рушник та вишиті картини заслуженого художника України, відомої на весь світ майстрині, Олександри Теліженко та графіка і мозаїчний набір із трьох колекцій одягу доньки творчого подружжя — Олесі Теліженко. Усього — більше 150 робіт. Цікаво, що подія відбулася як раз у день народження великої натхненниці цієї надзвичайно цікавої та творчої родини — Олександри Теліженко.

У Києві відкрилась персональна виставка родини черкаських митців

− Я називаю її Королевою-Матір\’ю і президентом України, − говорить про неї киянка Ольга Дубовик. − Мати великої творчої династії та об’єднаного українського бренду Теліженків − «TELIZHENKO.Fashionhouse». Сказати, що це красиво, нічого не сказати! Сказати, що це майстерно − нічого не сказати! Краще йти і бачити. Серцем.
Олександра Теліженко у день свого народження не стільки приймала вітання, але й усе більше дарувала. Свій монументальний рушник з символічно-промовистою назвою «Леля» вона подарувала учасникам Антарктичної експедиції, які рушають у край вічного снігу на цілий рік і візьмуть цей український оберіг, аби обігрівав у найлютіші морози теплом з України.

У Києві відкрилась персональна виставка родини черкаських митців

На рушниках Олександри Теліженко можна прочитати всі етапи прадавньої історії України та і її нинішню суть. Ці рушники творять Добро, освітлюють простір, дають силу і снагу.
На витинанках Миколи Теліженка можна знайти все —від «Ритмів Трипілля», «Вересових перевесел» до «Різдва на Майдані», «Пієти на Грушевського» і «Туги під Іловайськом». Митцю вдалося підняти українську витинанку на належну такого рівня світосприйняття височінь.
Теліженки вважають сім’ю − своєрідною моделлю держави.
− Наша родина наділена особливою місією, − переконані вони. − Бо кожен живе, думає і дихає мистецтвом.

Тетяна Евгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x