Куди звернутися у разі домашнього насильства: дорожня карта потерпілої

Куди звернутися у разі домашнього насильства: дорожня карта потерпілої

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводять Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства». Мета акції – привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

 

Символічно акція стартує 25 листопада –  у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

 

Зазвичай люди, які зазнають домашнього насильства, не розуміють, що зіткнулись із ним. У суспільстві існує думка, що насильством слід вважати лише фізичні вияви агресії.

 

«Іноді жінці складно розпізнати аб’юз (принизливе ставлення), бо вона перебуває всередині таких стосунків, а з часом та їх розвитком звикає і може вважати їх нормою. Однак не варто ігнорувати «перші дзвіночки». Придивіться до героїні ролика, можливо у цих ситуаціях ви впізнаєте себе і нездорове ставлення свого партнера», – говорить Тетяна Будовицька, психологиня кризового центру для жінок, які постраждали від домашнього насильства «Мережка».

 

Пам’ятайте, що не слід чекати поки словесні погрози переростуть у фізичне насильство. Найголовніше правило – НЕ МОВЧАТИ!

 

Якщо ви зіткнулися з явищем домашнього насильства особисто або стали свідком домашнього насильства, терміново завертайтеся:

до ГУ НП в Черкаській області за телефоном 102.

 

В Україні діє Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номерами телефонів 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних) або 116 123 (безкоштовно з мобільних).

В кризовому центрі для жінок, які постраждали від домашнього насильства, «Мережка» в умовах цілодобового стаціонару надають допомогу та тимчасовий притулок жінкам із дітьми, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Звертайтеся за номерами (093) 081-43-10 та 0 (472) 54-35-22.

Консультацію надають також в Управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської  обласної адміністрації за телефоном (0472) 63 85 59.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x