На вихідні в області прогнозують вітряну, дощову та холодну погоду

На вихідні в області прогнозують вітряну, дощову та холодну погоду

У вихідні, на останок листопад продемонструє свій типовий характер: хмарний, дощовий та вітряний. В атмосфері над Європою господарюють одразу три циклони. Два з них «ANDREAS» ТА «ZEUS» переміщуються північніше Черкащини, а інший «YILMAZ» − наближається з південних широт.

 

Тому вже завтра атмосферний тиск буде інтенсивно падати на 8−10 одиниць за добу, переважатиме хмарна, але поки що без суттєвих опадів погода. Наступ циклонів і протидія антициклону з акваторії Каспію, зумовлять посилений південний вітер, який сприятиме невеликому підвищенню температури вдень до 6−8º тепла. Нічна температура буде близькою до 0º, місцями – до слабких морозів.

 

У суботу циклони об’єднають свої зусилля і проявляться на Черкащині дощами різної інтенсивності, на фоні теплої та вітряної погоди.

У неділю дощі візьмуть паузу, температура залишиться на рівні: вночі 1−6º, вдень 6−11º тепла.

 

Звертаємо увагу, що новий робочий тиждень розпочнеться ускладненням погодних умов, внаслідок проходження холодних атмосферних фронтів. Прогнозуємо дощі з переходом у мокрий сніг та зниженням температури повітря до 2º морозу 3º тепла. На дорогах буде слизько. Доповнюватимуть погодні «примхи» стрибки атмосферного тиску.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x