В електронній системі фіксуватимуть дії поліцейських щодо затриманих

В електронній системі фіксуватимуть дії поліцейських щодо затриманих

Нарада щодо впровадження автоматизованої системи обліку затриманих осіб «Custody Records» в структурних підрозділах ГУНП відбулася 25 листопада. Про це повідомили в пресслужбі поліції.

«Custody Records» – система електронної фіксації всіх дій щодо людей, яких затримали. Вона створює безпечне середовище, як для громадян, так і для поліцейських.

– Мета реалізації проєкту – це мінімізація можливих випадків незаконного поводження із затриманими, забезпечення контролю за дотриманням їхніх прав і свобод. Не менш важливим є захист поліцейських від неправдивих обвинувачень щодо неправомірного поводження із затриманими, – зазначив начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України, полковник поліції Руслан Горяченко.

Фахівець поінформував, яким повинно бути зонування приміщень, де мають встановлювати камери, та специфіку облаштування кімнат для затриманих, зустрічей із захисником і проведення слідчих дій.

За результатами наради визначили практичні завдання щодо запровадження системи «Custody Records» у підрозділах поліції Черкащини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x