Лікарка-інфекціоністка розповіла про шляхи інфікування ВІЛом (ВІДЕО)

Лікарка-інфекціоністка розповіла про шляхи інфікування ВІЛом (ВІДЕО)

Медичні фахівці в межах відеопроєкту «З лікарем про актуальне» роз’яснюють найпоширеніші запитання пацієнтів.

Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом ми підготували низку консультацій з лікаркою-інфекціоністкою Галиною Гоменюк про вірус імунодефіциту людини.

Фахівчиня пояснила, які існують шляхи передачи ВІЛ, як його можна уникнути, а також розповіла про лікування вірусу імунодефіциту.

Нагадуємо, ВІЛ передається через кров (під час використанні нестерильних голок чи інструментів медичних), статевим шляхом, а також від матері до дитини під час вагітності та пологів.

ВІЛ не передається повітряно-крапельним шляхом, через обійми, рукостискання, поцілунки , при спільному використанні предметів побуту, через укуси комах та тварин.

Тестування на ВІЛ здійснюється в межах проєкту HealthLink. Він розрахований на широкі верстви населення, щоб виявити максимальну кількість людей, які живуть з ВІЛ.

Довідково: Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначають 1 грудня за ініціативи ВООЗ. Започаткований в 1988 році й покликаний підвищити поінформованість щодо ВІЛ/СНІДу. Також однією з функцій є привернення уваги суспільства до порушень прав і свобод людей, які мають ВІЛ-статус.

Інформація, подана у сюжеті, є результатом досліджень автора, який може не мати медичної освіти. Текст не перевіряється фахівцем на предмет точності та об’єктивності. Ця інформація не є керівництвом до дії і має бути використана тільки після консультації з вашим лікарем. “НОВА ДОБА” не закликає застосовувати або поширювати будь-які лікарські засоби, способи лікування чи медичні послуги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x