У медзакладах бракує фахівців

У медзакладах бракує фахівців

Амбулаторію створили у 2014 році, а сімейний лікар, молода й активна Ольга Хом’як, тут з’явився нещодавно – лише влітку 2016 року. У штаті тут п’ятеро працівників: лікар, фельдшер, дві санітарки та водій. Та кадрів, на жаль, не вистачає.
– Немає акушерки – важко відшукати людину, яка погодилася б працювати в селі. Посада є, а фахівця знайти не вдається, – коментують в медичному закладі.

Така проблема, як зазначає голова Набутівської ОТГ, актуальна не лише для села, а й для районного центру: бракує фахівців і в Корсунь-Шевченківській райлікарні. Сама ж пані Ольга зізнається, що в село прийшла на роботу, бо «так склалося життя».
– Молодій людині без стажу й досвіду роботи важко влаштуватися працювати, тож треба з чогось починати, – додає Ольга Володимирівна.
Своїми послугами амбулаторія охоплює 1 253 жителя Деренківця.

– Мої завдання – це перш за все профілактика та вакцинація населення. Надання первинної допомоги на нашому рівні, та робота з пацієнтами: обстеження, призначення лікування, консультації. Маємо ліжка денного стаціонару, тож роботи вистачає в будь-який сезон, – говорить лікарка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x