Сертифікат про одужання вже доступний в “Дії”: як його отримати

Сертифікат про одужання вже доступний в “Дії”: як його отримати

Сертифікат про одужання від COVID-19 вже доступний у застосунку «Дія». Він діятиме 105 днів від моменту, коли лікар вніс до електронної системи інформацію про хворобу. Однак людина, що одужала, одразу згенерувати цей сертифікат не зможе.

 

Про те, скільки реально часу людина зможе користуватися сертифікатом про одужання та що робити, коли на ковід перехворів, а сертифікат так і не підтягується, йдеться в сюжеті ТСН.

Так, сертифікат про одужання поки що у бета-тестуванні. Тобто проходить останні узгодження. Сертифікат діє 105 днів від моменту внесення лікарем діагнозу  до медичного реєстру. Але це не означає, що стільки ж днів той, хто одужав, може ним користуватися.

Згенерувати сертифікат можна на 15-й день після встановлення діагнозу. Якщо ви згенерували не на 15-й, а на 20-й день після діагнозу, сертифікат діятиме 85 днів. Відповідно − чим пізніше створили, тим менше діятиме.

У «Дії» пояснюють, що сертифікат про одужання з’явиться у застосунку за умови, що лікар внесе дані про пацієнта з ковідом до електронної системи.

Якщо ж лікар припустився помилки, він завжди має можливість її виправити, позначивши записи помилковими, і внести нові записи від свого імені, підписавши електронним підписом.

Якщо у медзакладі відмовляють, то пацієнтові радять звернутися до Міністерства охорони здоров’я, де з’ясовуватимуть, як так сталося. Скільки на це піде часу − невідомо.

Також у Міністерcтві охорони здоров’я пацієнтам радять стежити, які дані вносить лікар.

Ті, хто перехворів, робив ПЛР-тест,  але лікувався сам і до лікаря не звертався, сертифікат згенерувати не можуть.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x