Черкащанин Андрій Хіміч визнаний «Спортивною славою України»

Черкащанин Андрій Хіміч визнаний «Спортивною славою України»

31 березня в Києві в НСК «Олімпійський» відбулася щорічна церемонія «Герої спортивного року». Кращих серед кращих у спорті відзначали за підсумками олімпійського 2016 року. Про це «Нова Доба» дізналася від Відділення Національного Олімпійського комітету в Черкаській області.

Спортсменами року стали Олег Верняєв (спортивна гімнастика) та Ольга Харлан (фехтування на шаблях). Відзначили і кращого тренера, олімпійську надію, сильних духом та багато інших. Нагороду в номінації «Спортивна слава України» здобув Андрій Хіміч – чемпіон Ігор ХVIII Олімпіади 1964 року в Токіо (каное-двійка) з веслування на каное. Олімпійське «золото» Андрія Івановича – перше і поки що єдине на Черкащині.
Черкащанин Андрій Хіміч визнаний «Спортивною славою України»
«Мені дуже приємно отримувати цю нагороду сьогодні. Можливо, навіть приємніше за мить вручення золотої медалі в Токіо понад 50 років тому, – зазначив під час нагородження Андрій Хіміч. – Я побував на чотирьох олімпіадах в різних ролях. Бажаю спортсменам, майбутнім олімпійцям уже в 2020 році з Токіо привезти якомога більше золотих нагород. Черкащанин Сергій Куліш, який минулого року здобув срібло, сподівається саме в Токіо здобути для Черкащини та України перемогу із кульової стрільби».

Андрію Хімічу вручили статуетку «спортивного Оскара» та подарунки від спонсорів заходу.

«Це важлива подія для всіх черкащан, – говорить голова відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Андрій Більда. – Маємо відчуття причетності до події світового рівня. Нині наповнюють приємні емоції, адже спорт об’єднує досвідчених спортсменів і зовсім юних. І ми розуміємо, наскільки потрібні України спортивні перемоги».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x