ЧНУ і Гельмязівська громада підписали договір про співпрацю

ЧНУ і Гельмязівська громада підписали договір про співпрацю

Договір про співпрацю між Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького та Гельмязівською сільською радою підписали ректор Олександр Черевко та сільський голова Гельмязівської громади Іван Тітаренко.

 

Делегація з Гельмязівської громади Золотоніського району  на чолі з Іваном Тітаренком прибула до ЧНУ з метою налагодження партнерських зв’язків. У зустрічі також узяли участь заступник голови Гельмязівської сільської ради Лариса Глоба та головний спеціаліст відділу освіти виконавчого комітету Гельмязівської сільської ради Андрій Логінов. Іван Тітаренко та Андрій Логінов як випускники ЧНУ подякували за освіту та з великою теплотою згадали про своїх викладачів і про студентські роки.

За словами Івана Миколайовича, ці зв’язки не втрачалися і після отримання дипломів. Різні підрозділи університету мають давні традиції співпраці з громадою і провели вже немало спільних заходів. Нині ж ця робота має отримати новий імпульс, адже угода про партнерство розширює її горизонти.

Гості поспілкувалися з ректором про спільні проєкти у сфері освіти: відкриття Гельмязівського освітнього центру і підготовка школярів до ЗНО та вступних випробувань для здобуття вищої освіти; підвищення кваліфікації вчителів, фахівців у сфері дошкілля; проведення спільних науково-методичних конференцій, семінарів, тренінгів, практикумів із проблем впровадження сучасних технологій та інновацій. Сільська громада також просить допомоги в організації науково-практичних конференцій, спільних заходів зі вшанування відомих постатей, пов’язаних із Золотоніщиною.

Як зазначив ректор ЧНУ Олександр Черевко, напрямів роботи дуже багато і університет готовий до співпраці.

− Ми запрошуємо всіх охочих підвищити кваліфікацію чи отримати другу вищу освіту. Чекаємо в аспірантуру талановитих освітян, які прагнуть реалізувати свій науковий і творчий потенціал. Мають попит наші курси для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Крім того, перспективним напрямом є реалізація грантових програм. Наш центр аналітичних досліджень «Прагма» проведе дослідження соціальних структур, інститутів, соціальних явищ, процесів. Усе це може бути використано для соціально-економічного розвитку громади.

У межах зустрічі делегація оглянула оновлений «Музей історії університету» і ознайомилася з сучасними освітніми технологіями в ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

 

За інформацією пресслужби ЧНУ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x