Науковиця ЧНУ — учасниця публічних консультацій щодо змін до Конституції України

Науковиця ЧНУ — учасниця публічних консультацій щодо змін до Конституції України

Кандидатка політичних наук, викладачка кафедри державної служби, публічного адміністрування та політології Олександра Дем’яненко взяла участь у публічних консультаціях щодо змін до Конституції України в частині конституційно-правового статусу Верховної Ради України та Президента України.

 

Парламентська експертна робоча група з питань конституційного реформування та міжфракційне об’єднання «За конституційну реформу та ефективну владу» в партнерстві з Центром політико-правових реформ, Реанімаційним пакетом реформ та Всеукраїнською ініціативою «Активна Громада» від Інституту «Республіка» ініціювали серію публічних консультацій щодо змін до Конституції України.

Метою публічних консультацій є залучення громадськості та експертного середовища до обговорення доцільності, змісту та механізмів конституційних змін, які відповідатимуть реаліям та потребам українського суспільства.

 

Отже, публічні консультації − це обговорення Зеленої книги конституційної реформи в Україні − результату ідентифікації проблем конституційного регулювання в Україні, який описує основні проблеми:

− конституційного дизайну органів державної влади України через призму аналізу положень розділів IV («Верховна Рада України»), V («Президента України»), VІ («Кабінет Міністрів України. Інші органи виконавчої влади»), VIII («Правосуддя»), ХІІ («Конституційний Суд України») Конституції України;

− конституційної реформи і правового регулювання порядку внесення змін до Конституції України (Розділ ХІІІ «Внесення змін до Конституції України»).

Пропозиції конкретних шляхів чи підходів до вирішення цих проблем будуть викладені у майбутній Білій книзі конституційної реформи в Україні − одночасному продовженню і завершенню проблематики, піднятої у Зеленій книзі.

 

За інформацією пресслужби ЧНУ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x