У Корсуні-Шевченківському змагалася олімпійська надія з карате

У Корсуні-Шевченківському змагалася олімпійська надія з карате

Кйокушінкаї карате унія у грудні торік визнано олімпійським видом спорту в Україні. Це важливий доказ популярності цього виду боротьби та зростання його ролі у формуванні здорового способу життя молоді. У Корсуні-Шевченківському карате займається багато молодих і зовсім юних: тільки у дитячо-юнацькій спортивній школі в цій секції понад 120 вихованців.

Наприкінці березня відбувся відкритий чемпіонат Корсунь-Шевченківського району з кйокушінкаї карате унія, у якому взяли участь спортсмени з Черкаської, Київської та Рівненської областей – всього 8 команд із 110 учасників.
Найбільше нагород одержали господарі чемпіонату − вихованці Корсунь-Шевченківської ДЮСШ: всього 30 медалей, з яких 10 золотих, 13 срібних та 7 бронзових.
Тренер-викладач ДЮСШ, майстер спорту України, володарка чорного пояса третього дану, суддя міжнародної категорії, двократна срібна призерка чемпіонатів Європи Ксенія Шапошникова так прокоментувала змагання:

У Корсуні-Шевченківському змагалася олімпійська надія з карате

− Майбутні олімпійські чемпіони виростають саме в таких школах, як наша, адже досягти високої майстерності в карате можна тільки шляхом багаторічних безперервних тренувань. Успіх наших вихованців показує, як багато і серйозно вони працюють. До речі, спеціальний приз «Дівчинка-воїн» також завоювала корсунчанка – 12-річна Ніна Журавель, на диво вольова й цілеспрямована. Вона перемогла усіх суперниць, навіть тих, хто був за неї важчий на 10-15 кілограмів!

Нам було приємно, що гості з інших областей і районів високо оцінили добру організацію змагань, чесне і об’єктивне суддівство та гостинність господарів. А для нас це був важливий крок у зростанні рівня спортсменів, які, ми надіємось, колись зійдуть на олімпійські п’єдестали. Вдячні батьківському комітету та спонсорам, які допомогли на високому рівні організувати чемпіонат.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x