Сім років тому загинув «Рембо» з Черкас

Сім років тому загинув «Рембо» з Черкас

Другого грудня 2014 року загинув 23-річний Андрій Терещенко з Черкас, який захищав Донецький аеропорт. Він був солдатом 90-ї окремої аеромобільної бригади з позивним «Рембо». Про це повідомили в пресслужбі ЧМР.

Андрій Терещенко народився 23 червня 1991 року в Черкасах. Навчався в Черкаській загальноосвітній школі № 30, яку закінчив 2008 року.

На війну Андрій пішов добровольцем під час третьої хвилі мобілізації. Спочатку був у Києві, на Майдані. Також брав участь у протестах тодішній владі, що відбувалися в Черкасах, зокрема – біля облдержадміністрації, на мосту.

– Україна завжди була в його серці. Він змалечку говорив українською, читав «Кобзаря». Його країна, Батьківщина дуже багато для нього значила, – розповіла мати Андрія, Світлана.

У житті й на службі Андрій Терещенко завжди обирав найскладніші шляхи і ділянки. Інакше йому було не цікаво.

– Він був безстрашний – за правду, без почуття страху взагалі, за ідею. Це його, напевно, і згубило, – сказав командир 3-го відділення Олександр Тимошенко.

Понад тисяча містян прощалися з героєм 6 грудня 2014 року на Соборну площу Черкас.  За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Андрія Терещенка посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Також воїна удостоїли пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» І ступеня та присвоїли йому звання «Почесний громадянин м. Черкаси». В обласному центрі провулок Чкалова перейменували на вулицю Андрія Терещенка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x