Завтра на Черкащині прогнозують до 10 градусів тепла

Завтра на Черкащині прогнозують до 10 градусів тепла

Зима на Черкащину прийшла лише за календарем. Навіть сніговий покрив висотою 1−3 см, створив лише її ілюзію. Метеорологічну зиму, а це коли середньодобова температура нижче 0º відтерміновує домінування атлантичного тепла.

 

Проте погода залишається мінливою: коливанням температури, атмосферного тиску та опади в різних фазах. Але зміни характеру погоди поки не забезпечують зміну сезонів.

 

Після невеликого морозу 0−2º найближчої ночі, завтра прогнозуємо достатньо теплий день 8−10º. Проте в ніч на суботу атмосферний фронт із заходу принесе на Черкащину опади у вигляді дощу та мокрого снігу, посилиться північно-західний вітер.

У вихідні, за атмосферним фронтом пошириться більш прохолодне повітря, температура поступово знизиться вночі 2−7° морозу, вдень близько 0°. Скрізь хмари проглядатиме сонце, опадів не чекаємо.

 

А вже з понеділка розпочинається «ЕРА ЦИКЛОНІВ». Три атмосферні вихори один за одним перетинатимуть наш регіон. То ж до коливань температури повітря, атмосферного тиску додадуться дощі, мокрий сніг та сніг, ожеледні явища. А це вже інша синоптична історія. Слідкуйте за нашими публікаціями.

 

За довгостроковим прогнозом, грудень 2021 очікується дещо теплішим звичайного (0,9° морозу при нормі 1,8° морозу) та з опадами в межах норми (40 мм).

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x