У Черкасах розпочала роботу «Соціальна громадська майстерня»

У Черкасах розпочала роботу «Соціальна громадська майстерня»

Безоплатні послуги малозабезпеченим громадянам, пенсіонерам у дрібному ремонті одягу надаватимуть у Черкасах. На базі комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дніпровський» (вул. Подолинського, 13) запрацювала «Соціальна громадська майстерня». Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської міської ради.

 

«Це один із проєктів-переможців Громадського бюджету міста Черкаси у 2020 році, який ми реалізували. Його підтримали 392 жителі нашого міста. Бюджет проєкту – 50 000 грн. За ці кошти було придбано обладнання: 4 швейні машинки, 2 оверлоки, 2 розкрійні столи, стелаж для зберігання швейного приладдя та безпосередньо швейне приладдя», – розповів начальник відділу підтримки громадянського суспільства управління інформаційної політики Олексій Дубовий.

Мета проєкту – безоплатна допомога пенсіонерам, одиноким, малозабезпеченим громадянам у дрібному ремонті одягу, пошитті постільної білизни для дітей сиріт та з неблагополучних сімей, які проживають у гуртожитках навчальних закладів. Співпраця з центром зайнятості в допомозі в навчанні особам, які залишилися без роботи та вирішили освоїти навички в пошитті.

Символічно, що ця майстерня запрацювала саме перед Міжнародним днем волонтера, який відзначається 5 грудня. Адже у «Дніпровському» давно існує волонтерський рух: надається допомога військовим (плетіння маскувальних сіток, теплих шкарпеток, збір і приготування продуктів харчування), школам-інтернатам, сиротам, надаються безоплатні послуги перукарів для малозабезпечених верств населення тощо. Тепер тут надаватимуть ще один вид соціальної допомоги.

«Цей проєкт –  ще один приклад того, що спільними зусиллями ми можемо зробити життя у Черкасах кращим. Наразі триває голосування за проекти Громадського бюджету 2021 року. Запрошую усіх жителів нашого міста долучатися до голосування. До 14 грудня включно ви можете віддати свої голоси за 4 проєкти, які вам найбільше до вподоби», – наголошує міський голова Анатолій Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x