Найбільше в Черкаській області зросли ціни на овочі

Найбільше в Черкаській області зросли ціни на овочі

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що споживчі ціни по області в жовтні 2021 р. порівняно з вереснем 2021 р. зросли на 0,6%.

 

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6%. Найбільше (на 5,7%) подорожчали овочі. На 3,7–0,9% зросли ціни на рис, масло, сири, кисломолочну продукцію, сало, яловичину, хліб, продукти переробки  зернових,  м’ясо  птиці,  молоко,  безалкогольні  напої.  Водночас  на 7,5–0,5% подешевшали соняшникова олія, фрукти, цукор, свинина, макаронні вироби, риба та продукти з риби.

Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 0,1%, що зумовлено подорожчанням тютюнових виробів на 0,8%. Разом з тим ціни на алкогольні напої знизилися на 0,6%.

Одяг і взуття подорожчали на 1,0%, у т. ч. одяг – на 1,3%, взуття – на 0,8%.

 

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,2% відбулося за рахунок здешевлення електроенергії на 7,4%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,5%, що спричинено переважно подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,7%.

Ціни на транспорт зросли на 1,1% насамперед через подорожчання палива та мастил на 3,0%, проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті – на 1,9%. Водночас на 4,0% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Зростання цін у сфері зв’язку на 1,2% пов’язано з подорожчанням поштових послуг на 16,7%, міжміського та місцевого телефонного зв’язку – на 15,2% і 13,1% відповідно. Послуги ресторанів та готелів стали дорожчими на 1,3%.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x