Зустрічаємо Новий рік: про традиції

Зустрічаємо Новий рік: про традиції

Для українців Новий рік традиційно був родинним святом, тому зустрічати новорічну ніч потрібно у колі сім’ї та близьких. Адже існує повір’я: з ким зустрінеш цю ніч, з тим і проведеш увесь наступний рік. Тому від гучної вечірки в кафе чи клубі краще відмовитися. Смачні страви, прикрашений стіл і танці − всі ці речі прийшли до нас від предків.

 

Важливо, що у новорічну ніч варто одягати нові гарні речі та чепуритися. Вважається, що це принесе щастя.

Не забудьте про декорування оселі. Ця традиція з’явилася вже дуже давно. Раніше прикрасами могли бути горіхи, картопля, яблука. А ось гірлянди і скляні кульки з’явилися зовсім недавно. Вважалося, якщо красиво прикрасити оселю на Новий рік, в домі поселиться щастя, а в сім’ї з’явиться достаток. Про особливості декорування оселі цьогоріч, читайте у наших наступних матеріалах.

Згідно з сучасними традиціями, у кожному домі повинна стояти ялинка. Хоча її роль може виконувати будь-яке вічнозелене дерево. Традиційно, воно є символом життя, нового початку. У давнину навіть стверджували, що головний бог язичників − Сонце − найбільше любить саме хвойні дерева. Існувало й інше повір’я. Наші предки вважали, що між гілок ялини живуть душі померлих. Тому їх прикрашали, щоб задобрити духів. Також із давньослов’янської міфології прийшла до нас традиції танцювати навколо ялинки.

Популярною новорічною традицією стало загадування бажань, напередодні нового року.

Дехто загадує їх безпосередньо в час переходу нового року, пише на спеціальних листівках або навіть спалює. Дехто пише плани й бажання на новий рік напередодні.

Головне − зустрічати Новий рік у гарному настрої. Якщо атмосфера в домі сповнена радості й веселощів, тоді і в прийдешньому році все у вашої сім’ї буде гаразд.

 

За інформацією ТСН.ua

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x