На вихідних в області прогнозують дощі та пориви вітру

На вихідних в області прогнозують дощі та пориви вітру

Наразі на Черкащині зовсім не зимова погода. Температурний фон 4−6º тепла, що на 5−7º вище за кліматичну норму та більше відповідає середині жовтня.

 

Причина аномально теплої, дощової та туманної погоди – велика циклонічна депресія, яка вже чотири дні домінує на Черкащині та один за одним надсилає добре насичені вологою південні циклони. За цей період випало 20−40 мм дощу, а це майже місячна норма, а густі тумани «міцно накрили» наш регіон. Температурний фон в області неоднорідний. На сході області 4−6º тепла, а на заході лише 1−2º тепла, тому там зберігаються умови для ожеледних явищ.

 

На Черкащині утримується циклонічний характер погоди. Тому і завтра значних змін у погоді немає: тумани та тепло, а дощі припиняться, оскільки циклон втратив свою енергію. Температура вночі 3−5º тепла, вдень 6−8º тепла.

Над Балканами зародився новий циклон, який змінить північні румби на південні й до нашого регіону «хлине» атлантичне тепло.

 

У суботу погоду формуватиме атмосферний фронт, який проявить себе дощами та посиленням вітру до небезпечних 15−20 м/с. Нарешті Черкащина звільниться від «туманної вуалі». Температура впродовж доби 5−10º тепла.

 

У неділю без істотних опадів. Температура впродовж доби 2−7º тепла.

 

Новий робочий тиждень розпочнеться дощами чергового південного циклону. Тож грудень продовжує віддавати «вологі борги» попередніх місяців. Температура впродовж доби 0−5º тепла.

 

Надалі погода продовжить дивувати контрастами і вже з 14 грудня чекаємо хвилю холоду, температурний фон знизиться на 2−4º. Температура впродовж доби від 3° тепла до 2° морозу. Зросте ймовірність ожеледних явищ.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x