Голову однієї із золотоніських ТГ затримали на хабарі

Голову однієї із золотоніських ТГ затримали на хабарі

Правоохоронці «на гарячому» затримали гельмязівського чиновника, який за неправомірну вигоду обіцяв надати допомогу в укладенні договору для здійснення господарської діяльності. Про це повідомляють у пресслужбі поліції Черкаської області.

 

Слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань у Черкаській області ДСР Національної поліції України викрили голову однієї з об’єднаних територіальних громад Золотоніського району на хабарі за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функції місцевого самоврядування.

 

Встановлено, що посадовець вимагав і отримав від особи 4 тисячі доларів США за вплив на директора одного із комунальних підприємств із метою безперешкодного та безоплатного розміщення точок збору ПЕТ-пляшок на території очолюваної ним територіальної громади. Фігуранта затримали безпосередньо під час отримання хабара.

 

 

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до протиправної діяльності осіб.

 

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x