306,3 млн грн потрібно для ліквідації ямковості на дорогах області

306,3 млн грн потрібно для ліквідації ямковості на дорогах області

Про хід ремонтних робіт на дорогах Черкащини йшлося під час координаційної наради в ОДА. Від початку сезону на автошляхах загального користування ліквідовано більше 26 тис.м2 ямковості на суму 10 410 тис. грн, зокрема понад 24 тис. м2 доріг державного значення та майже, 1,5 тис. м2 – місцевого. Про це повідомив у ході наради в.о. начальника Служби автомобільних доріг в області Владислав Демиденко. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОДА.
– Із настанням сприятливих погодних умов ми активно розпочали роботи на автодорогах державного значення, – сказав Владислав Демиденко, – насамперед на найбільш соціально важливих маршрутах, а саме: Черкаси-Київ, Київ-Умань-Одеса, Вінниця-Умань-Кіровоград, Черкаси-Сміла-Звенигородка-Умань. Плануємо до початку літа завершити роботи з ліквідації ямковості на дорогах державного значення: міжнародних, національних, регіональних.

Роботи проводять і на під’їзних автодорогах до історичних місць, пов’язаних із відзначенням 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років, зокрема до території філії «Холодний Яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук, Т-24-02 Суботів – Медведівка – Кам’янка, С 241808 /Т-24-02 Суботів – Медведівка – Кам’янка/ – Буда.
– Питання стану доріг лишається актуальним і водночас є одним із пріоритетних завдань, – зазначив під час наради перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Сьогодні на автошляхах активно йдуть ремонтні роботи, однак для повноцінного результату лише державного фінансування не достатньо. Вкотре нагадаю, прийняття на місцях відповідних програм розвитку дорожньої інфраструктури дасть змогу залучити додаткові кошти. Для цього в районах мають активізуватись. Сьогодні вже Золотоніська РДА передбачила кошти на ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення, також долучилася Канівщина. Вирішити це питання зможемо лише спільними зусиллями.

Владислав Демиденко зазначив, що алгоритм дій щодо залучення коштів місцевих бюджетів на ремонт автодоріг місцевого значення Служба спрямувала в березні всім райдержадміністраціям. Керівник структури також поінформував про те, що після осінньо-зимового періоду ямковістю вражено 765 641 м2 автомобільних доріг загального користування. Орієнтовна ж потреба коштів цьогоріч для ліквідації ямковості – 306,3 млн грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x