12 споруд постраждали від спалювання сухої трави та сміття на Черкащині

12 споруд постраждали від спалювання сухої трави та сміття на Черкащині

Крім значної шкоди, яку завдають довкіллю пожежі сухої трави, вогонь завдає збитків і приватним домоволодінням. Так, за минулу добу на Черкащині 12 разів горіли надвірні споруди та житлові будинки. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

3 квітня в Канівському районі рятувальники ліквідовували пожежі надвірних будівель які запалали, опинившись в епіцентрі пожежі сухої трави. У селі Потапці необережне поводження із вогнем місцевих жителів призвело до масштабної пожежі сухої трави, яка загрожувала житловим будинкам. Завдяки пожежним житло вдалось врятувати, проте вогонь знищивши 8 га площі пошкодив і надвірну споруду.

Аналогічний випадок стався в селі Бузуків Черкаського району. Тут вогонь пройшов 2 га відкритої території та встиг поширитися на дерев’яний паркан, а також дві надвірні споруди, поки його не зупинив черговий караул 18-ї державної пожежно-рятувальної частини, який прибув на місце події.

Аналогічні пожежі, під час яких вогонь поширився на господарчі споруди, виникали цього дня також в Городищенському, Уманському, Чигиринському, Кам’янському та Драбівському районах.

Цього ж дня через спалювання сухої рослинності вогонь поширився на житлові будинки в Маньківському та Чорнобаївському районах. Завдяки професійним діям вогнеборців пожежі вдалося швидко ліквідувати та запобігти значним матеріальним збиткам.

Причиною всіх пожеж стала необережність громадян під час спалювання сухої трави та сміття.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x