13 депутатів міськради проголосували проти забудови Замкового узвозу

13 депутатів міськради проголосували проти забудови Замкового узвозу

Депутати міської ради обговорили питання забудови Замкового узвозу обговорили на сесії. Про це повідомили в пресслужбі ЧМР.

Депутат від партії «Слуга народу» Юрій Котолуп виступив зі зверненням щодо внесення змін до проєкту забудови. За запит проголосували 13 обранців.

– Ми маємо внести зміни до генерального плану щодо цільового призначення цих земельних ділянок і провести громадські слухання, де варто розглянути запропоновані архітектором проєкти благоустрою цих територій, – зазначив Котолуп.

Представники різних фракцій висловили думки з цього приводу. Деякі говорили, що будинки, які планує звести забудовник на цих територіях, можуть зіпсувати вид з оглядового майданчика в сквері імені Богдана Хмельницького.

– Можливо, забудовник надасть нам 3D-макет візуалізації, побачивши який, зможемо чітко зрозуміти: закриватимуть нові будинки краєвид чи ні?, – зауважив секретар міської ради Юрій Тренкін.

Депутат від партії «За майбутнє» Геннадій Шевченко сказав, що пріоритетне завдання – зберегти автентичність набережної, тому обранці не мають права тиснути на забудовника.

На питання колег відповів депутат міськради Нарек Казарян, який є представником компанії-забудовника.

– Дехто виступає саме проти того, щоб у цьому місці будувалося житло, що це нібито заважатиме проведенню фестивалів. Але там вже є житло. Були проведені консультації з істориками і археологами. «Будинок Школьникова» зносити не планують, а «будинок з грифонами» реконструюють за кошти компанії. Також компанія-забудовник фінансуватиме археологічні розкопки в цьому місці, – пояснив Казарян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x