Андранік Казарян: «Будинок Школьнікова – не власність «Надії», тож будівлю не зноситимуть»

Андранік Казарян: «Будинок Школьнікова – не власність «Надії», тож будівлю не зноситимуть»

Питання забудови Замкового узвозу протягом кількох днів обговорюють як депутати міськради, так і жителі Черкас. Власник групи компаній «Надія» Андранік Казарян висловив позицію щодо цього 13 грудня. Про це повідомляють журналісти «Нової Доби».

У 2016 році представники будівельної компанії розробили проєкт висотності у вісім поверхів. Однак його не затвердили, бо ці параметри не відповідали Генеральному плану Черкас.

– Після того, як ухвалили план розвитку міста, в якому зазначили висотність – дозволили зводити перелік споруд, зокрема: житлові будинки, офіси, громадські будівлі, готелі й магазини. Тож ми розробили новий проєкт щодо забудови Замкового узвозу. Будівлі, що будуть розташовані на цій території матимуть висоту із нуля в 12 метрів, – пояснив Казарян.

Він додав, що висота новобудов буде на 8 метрів нижчою за майданчик. Тобто вид на Долину Троянд не перекриватиметься. Окрім цього, фахівці враховують специфіку укріплення схилу.

– Деякі містяни говорили, що на цьому місці варто побудувати готель, інші –торговельний центр чи магазини. Але для мене незрозуміла позиція черкащан, які взагалі не знають, що хотіли б тут бачити. Окрім цього, є люди, які стоять на тлі житлових будинків і виступають проти житлової забудови там. Як можна зрозуміти межі, де можна зводити, а де ні? Кожен обирає місце проживання зважаючи на комфортність. Ті, хто купують помешкання неподалік дороги, розуміють, що це шумне місце. Хто ж не хоче – бере будиночок у приватному секторі чи лісі, – сказав власник групи компаній.

Андранік Казарян зауважив, що відповідно до проєкту між спорудами, які планують звести, і «будинком з грифонами» є розрив, тому архітектурну пам’ятку збережуть і відреставрують.

–  Будинок Школьнікова – не власність «Надії», тож будівлю не зноситимуть, попри чутки, що ми хочемо це зробити. Дахи новобудов плануємо озеленити, зокрема посадити на них траву й дерева – це європейська практика, якої ще не було в Черкасах. Згідно з законом, буде також проведено необхідні археологічні розкопки. Їхній початок заплановано вже на весну наступного року, коли це дозволятимуть погодні умови, – пояснив Казарян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x