Понад 130 шкіл Черкащини отримають ноутбуки для вчителів

Понад 130 шкіл Черкащини отримають ноутбуки для вчителів

Ноутбуки закуплять у навчальні заклади Черкащини за кошти держави й громад. Про це повідомили в пресслужбі ОДА.

Про технічне забезпечення розповів очільник області Олександр Скічко.

– Онлайн-навчання стало вимогою часу через COVID-19. Тому наше завдання – подбати про його технічне забезпечення. Згодом 133 школи області з 49 територіальних громад отримають ноутбуки для вчителів, придбані коштом держави та громад. Усього 1595 портативних комп’ютерів. Їхнє постачання вже розпочате, – зазначив Скічко.

Одними з перших партію ноутбуків отримали в Черкаській спеціалізованій санаторній школі. Як зауважила вчителька біології Любов Будник, таке поповнення значно допоможе педагогам у повсякденній роботі.

– Ми маємо не відставати технічно від наших учнів. Через карантинні обмеження уроки часто перетворюються на Zoom-конференції. Обійтися без ноутбука у викладанні мого предмету неможливо, а простір для використання техніки необмежений і різноплановий, – сказала Будник.

Проєкт реалізують за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства цифрової трансформації України. Загалом ноутбуки вже отримали 18 областей. На місця доставили понад 36 тисяч портативних комп’ютерів. Усі дані відображаються на спеціальному дашборді: https://bit.ly/3CqrlSb.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x