Про понад 11 тис. земельних ділянок цьогоріч вніс у ДЗК Держгеокадастр області

Про понад 11 тис. земельних ділянок цьогоріч вніс у ДЗК Держгеокадастр області

Протягом 2021 року внесено до Державного земельного кадастру (ДЗК) дані про 11 394 земельні ділянки (разом площа – 11,2 тис. га), що на території Черкащини. Право власності на ці земельні ділянки виникло до 01.01.2013 р., коли ще не було автоматизованої системи ДЗК.

 

Усього з 1 листопада 2019 року до сьогодні, виконуючи доручення Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, державні кадастрові реєстратори на підставі відповідної документації із землеустрою, що передбачена ст. 21 Закону України «Про Державний земельний кадастр», внесли відомості до ДЗК про 30113 земельних ділянок загальною площею 35,7 тис. га, що в межах Черкаської області.

Завдяки запровадженій 2013 року автоматизованій системі ДЗК нині кожен власник і землекористувач земельної ділянки має змогу за допомогою порталу «Публічна кадастрова карта України» (https://map.land.gov.ua) перевірити, чи внесено його земельну ділянку до державної кадастрової системи та наскільки правильними й достовірними є відомості про неї. Адже реєстрація земельної ділянки в ДЗК – це підтвердження й захист прав власності чи користування.

 

За інформацією пресслужби Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x