Як вибрати житло в новобудові

Як вибрати житло в новобудові

Купівля нової квартири в багатоповерховому будинку, який тільки будується, завжди викликає побоювання. Адже майбутній власник інвестує чималу суму грошей і хоче бути впевненим щодо надійності компанії-забудовника, якості майбутнього житла. Відмінним помічником у виборі квартири на ринку первинної нерухомості стане DOM.RIA. На майданчику зібрані пропозиції лише від юридично перевірених забудовників у широкому ціновому діапазоні. 

 

Які фактори враховувати при виборі квартири

 

 

Щоб майбутнє житло виправдовувало всі очікування та надії, потрібно розумітися на параметрах, за якими його класифікують. Серед них:

1. Клас житла. Житлові комплекси бувають класу економ, комфорт, бізнес, еліт. На ринку первинної нерухомості найбільше варіантів у класі економ та комфорт.

2. Ціна квадратного метра. Знаючи середню ринкову динаміку цін, можна вибрати оптимальний варіант житла та не переплачувати.

3. Технологія будівництва будинку. Сьогодні зводяться панельні, монолітні, цегляні будинки. Квартира в панельному будинку обійдеться найдешевше, але за звукоізоляцією та іншими технічними характеристиками вона програє іншим видам. Цегляні будинки найчастіше зустрічаються у передмісті. Монолітні будинки — це новобудови у мегаполісах. Квартира в такому будинку коштуватиме дорожче, але вона легко піддається переплануванню.

4. Стадія будівництва. Вкласти в купівлю квартири можна, коли будинок перебуватиме на стадії котловану або фундаменту. В цьому випадку вдасться заощадити до 50% вартості квартири. Інший варіант — купівля перед введенням будинку в експлуатацію. Вартість майбутнього житла зросте в кілька разів, але інвестор позбавлений будь-яких ризиків.

5. Оздоблення. А точніше його наявність чи відсутність. Наявність ремонту — це економія часу власників квартири, адже можна заселитися відразу після здачі будинку в експлуатацію. Якщо ремонту немає, то це можливість оформити квартиру на свій смак.

6. Рентабельність. Цей показник дозволяє визначити, наскільки вигідно житлову нерухомість вдасться в майбутньому продати або здати в оренду. Формується з таких параметрів, як розташування, транспортна розв’язка, планування, зручність інфраструктури та інші.

 

Важливим фактором при виборі квартири є і місце розташування новобудови. Тут варто врахувати:

* зручність транспортної розв’язки;

* віддаленість зупинки громадського транспорту;

* відстань до школи, садочка, лікарні, магазинів;

* віддаленість від автомагістралі, промислових об’єктів (шкідливі вихлопи).

 

Практика показує, що чим ближче новобудова знаходиться до центру міста, тим вищі ціни на житло в ньому. Квартира в ЖК на околиці міста буде дешевшою, але повітря там буде чистішим і шуму менше. Маючи особистий транспорт, проблема віддаленості цілком вирішувана. Але тут вибір індивідуальний. Головне, щоб обране житло відповідало очікуванням майбутніх власників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Лілія

Зараз самі важливі критерії стадія будівництва та ліквідність квартири. Зараз багато будівництв досі не відновилися та й по сьогодні існує купа ризиків, тому варто перевіряти забудновників або ж обирати вже готове житло.

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x