До 200-річчя Шевченка відбувся «круглий стіл»

До 200-річчя Шевченка відбувся «круглий стіл»

На базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 4 березня 2014 року з нагоди 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря відбувся Всеукраїнський круглий стіл на тему «Тарас Григорович Шевченко – славний син Черкаської землі та її туристський бренд». Окрім викладачів та студентів університету до обговорення постаті Шевченка долучились представники департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків Черкаської обласної державної адміністрації, Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка», Київського та Луганського національних університетів імені Тараса Шевченка.

Про це повідомляють в прес-службі ОДА.

Учасники заходу обговорили відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка не лише у контексті культурної та духовної події, а й як ресурсу для розвитку туристичної галузі області. Директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків облдержадміністрації Таміла Лепьошкіна у ході конструктивного діалогу наголосила на важливості популяризації туристичних маршрутів, що включають об’єкти, пов’язані з життям та творчістю Тараса Шевченка. Не залишились без уваги і новостворені на території області туристичні об’єкти, зокрема, музейний комплекс, присвячений Тарасу Григоровичу Шевченку в Мошнах.

В рамках підготовки до цього заходу випущено збірник, у якому представлено усі тези доповідей учасників та інші матеріали. Загалом присутні на Всеукраїнському круглому столі дійшли спільної думки, що ювілей Кобзаря є найважливішою культурною, мистецькою та туристичною подією 2014 року, а участь у Шевченківських заходах – є проявом поваги та народної любові до Генія українського народу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x