Незабаром Черкащина може вийти з «червоної» зони

Незабаром Черкащина може вийти з «червоної» зони

В Україні Київська, Житомирська, Сумська та Черкаська області можуть вийти з «червоної» зони. Це ініціюватиме МОЗ, повідомив на брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

 

«Київська, Житомирська, Сумська та Черкаська області за індикаторами можуть бути виведені з червоного рівня епідемічної небезпеки. Міністерство вже ініціювало скликання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду цього питання та ухвалення відповідного рішення», − сказав Ляшко.

За даними МОЗ, уперше за останні три місяці рівень госпіталізацій в кожному із регіонів опустився нижче граничного значення у 60 осіб на 100 тисяч населення. Попри це, Україна наразі вийшла із топ-10 країн із найбільшою захворюваністю на коронавірус в Європі.

 

«Захворюваність в Україні – вдвічі менша за поточну європейську. 2 з 3 «ковідних» ліжок із киснем є зараз вільними, пацієнтами зайнята лише третина всіх наявних ліжок. Зайнятість ліжок із киснем зменшилася удвічі рази – від 70% до 35%», − додав Віктор Ляшко.

За даними  електронної системи охорони здоров’я, у листопаді 2021 року серед хворих на коронавірусну інфекцію 84% не пройшли повний курс вакцинації. Серед госпіталізованих − 91%.

«Це означає, що 9 із 10 госпіталізованих – невакциновані та не були захищені від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби.  Вакцинація і надалі залишається дієвим способом захистити себе та оточуючих від COVID-19», − підсумував очільник МОЗ.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x